TTB att räkna med Royal Tour Initiative

För att främja en förståelse inom Tanzania om vikten och de ekonomiska fördelarna med turistindustrin, är Tanzania Tourist Board (TTB) inte ensam ranger, utan en kraft att räkna med, särskilt efter att ha lagt nya strategier, som har fått sektorn att återhämta sig från Covid -19 kval.

I sitt utbud av att främja turistnäringen, TTB, till exempel genom sin tillförordnade generaldirektör, gratulerade Felix John president Samia Suluhu Hassan för hennes Royal Tour-initiativ (som möjliggjordes av Tanzania Tourism Board (TTB), Tanzania National Parks (TANAPA), Ngorongoro Conservation Area Authority (NCAA), Tanzania Wildlife Management Authority (TAWA), Tanzania Forest Services (TFS) och Tanzania Investment Center (TIC) bland andra), som tar upp det som ett utmärkt strategiskt verktyg för att främja turismföretag internationellt.

Han sa vidare: "Landets sändebud ska använda den nya tillgången för att marknadsföra turistattraktioner i strategiska ursprungsländer inklusive USA, och lägga upp andra planer för att marknadsföra Tanzanias attraktioner i stora globala evenemang som fotbolls-VM."

President Samia graced the first appearance of the long-awaited Tanzania-Royal Tour documentary in New York, United States, in which she assured the world of Tanzanians’ hospitality and warmth to visitors. A one-hour film packed with tourism attractions, investment destinations, arts, and cultural impressions available in Tanzania.

The Head of State made the assurance during a question and answer session with a famous American journalist-cum-television producer, Mr. Peter Greenberg, shortly after the premiere of the documentary, which was held at the Guggenheim Museum.

“Tanzanians have a great deal of hospitality, we are very friendly and so, if you happen to be in Tanzania even by mistake you will not regret it,” Ms. Samia declared, during the event which attracted about 400 high profile personalities.

Statschefen försäkrade också tanzaniska skådespelare och skådespelerskor att hon har börjat koppla dem till de ledande spelarna inom underhållningsindustrin i världen för att göra det möjligt för dem att marknadsföra landet globalt.

"Jag hade ett mycket bra möte igår med "Big Five"-filmstudiorna i USA, en av dem var från Paramount Pictures och vi diskuterade hur vi kan koppla Tanzanias kultur och konst till deras industri.

"Jag tror att jag har börjat arbeta på den kursen, ge mig bara lite mer tid", sa Samia när hon svarade på en fråga från en kommande tanzanisk skådespelerska, som ville veta hur regeringen planerar att stödja dem i att marknadsföra landet.

Det evenemanget visades också upp i Los Angeles längs USA:s västra kust och riktade sig till USA som en primär marknad tillsammans med Storbritannien, Tyskland, Italien, Frankrike och Spanien, plus Nederländerna, Kanada respektive Australien, sa arrangörerna.

Slutligen kommer detta evenemang att följas av lanseringsevenemang i Arusha den 28 april, Zanzibar den 7 maj och Dar es Salaam den 8 maj 2022, kommer också att mobilisera främjandet av lokal turism i Tanzania koordineras av veteranen USA:s sändare Peter Greenberg.

Tanken med filmen är att övertala landets ledare att ligga i framkant när det gäller att marknadsföra landets attraktioner, eftersom Tanzania är nionde i världen att delta i projektet, vilket sannolikt kommer att göra Tanzanias turism lättare att identifiera runt om i världen.

Alla dessa initiativ med intressenterna är att packa om vårt land och göra det välkänt av människor över hela världen. Vi vill placera landet som ett av de bästa områdena att besöka, och med detta kommer turister att komma i stort antal för att se olika attraktioner som vi har inklusive djur, plus rekordhistoriska platser och nöjesevenemang”, sa han.

Detta inkluderar också att se till att bra och attraktiva turistobjekt är identifierbara över hela världen, vilket markerar att filmen har lanserats i USA för att marknadsföra Tanzania internationellt. Det var därför kända personer bjöds in, inklusive handlare, underhållare och turistintressenter, förklarade han.

Med TTB ombord kommer lanseringen av filmen att öppna investeringsdörrar, särskilt inom turistnäringen, vilket i grund och botten ökar potentiella nationalinkomster, Royal Tour kommer att varumärket Tanzania och klargöra att Tanzania har många turistattraktioner men inte alla vet detta med tanke på att turistnäringen bidrar med 17 procent av bruttonationalprodukten (BNP).

I grund och botten kommer filmen att marknadsföra rikedomen av turistattraktioner inklusive 22 nationalparker, 27 viltreservat, 42 skogsreservat, 1 428 kilometer stränder och Mount Kilimanjaro, bland många andra.

I samma andetag kommer Royal Tour att öppna dörrar för att locka fler turister på öarna, och noterar att turismfrämjandet inte är begränsat till regeringen utan även den privata sektorn eftersom det är en viktig intressent, och tillhandahåller kvalitetstjänster som leder till mer turisternas ankomster.

Det är därför som Tanzania Tourist Boards verkställande direktör Felix John sa att Royal Tour är ett utmärkt strategiskt verktyg för att främja turistverksamhet internationellt.

I en noggrann analys ser TTB filmen som ett strategiskt marknadsföringsverktyg och svarar på länge inte klarlagd desinformation som Mount Kilimanjaro och Serengeti National Park som inte är i Tanzania, vilket direkt följer sin plikt att klargöra sådana förfrågningar och samla in all sådan information, som den kan anse vara nödvändig för syftet att förbättra turistnäringen enligt vad som fastställdes i dess funktioner redan 1992 när den bildades efter upplösningen av Tanzania Tourist Corporation.

Tanzania Tourist Board är en statlig organisation som lagligen inrättades genom Tanzania Tourist Board Act, CAP 364 R.E. 2002 som ändrats genom lag nr 18 från 1992. TTB bildades efter upplösningen av Tanzania Tourist Corporation.

Styrelsen har i uppdrag att främja och utveckla alla aspekter av turistnäringen i Tanzania. Den har en vision om att göra turismen till den främsta bidragssektorn till BNP år 2025.

SOURCE TANZANIA TOURIST  BOARD